понедељак, 5. децембар 2011.

Захвална молитва Светог Јована Златоуста


Захваљујем ти Господе за сва добра која си учинио нама недостојнима од првог дана до данас за она која знамо и за она која не знамо за видљива и за не видљива за доброчинста који си учинио у делу и речју, за она која смо молили и за она која нисмо молили.
Хвала ти за све што си дао нама нама недостојнима: за невоље и за радости за казне и мучења за награде и Царство Небеско.
Ми ти се молимо Човекољупче сачувај душу нашу у светлости и чистој савести и дај нам крај достојан твога човекољубља. Ти који си нас толико заволео да си Сина Свога јединородног дао за нас учини нас достојан своје љубави.
Дај нам мудрости ријечју твојом и страхом твојим удахни силу твоју у нас.Ти који си ради нас Сина Свога Једнородног дао и послао Духа Светога ради опроштења грехова наших и опрости нам ако у чему сагрешимо хотимични или не хотимично и не упиши нам то у грех..
Сети се свих нас који у истини призивамо име Твоје и помени и помилуј све оне који нам желе било добро било зло јер смо сви ми људи и створења Твоја.
Теби слава и хвала за све.Амин.