понедељак, 5. децембар 2011.

МОЛИТВА ЗА СПАС НАШЕГ ПРАВОСЛАВНОГ НАРОДА ОД НАСРТАЈА НЕПРИЈАТЕЉА ПРАВОСЛАВЉА


Царе и Господе Наш, Исусе Христе, Боже спасења нашег, милостиво услиши и сада смирену молитву нас недостојних слугу Твојих.
Сагрешисмо Ти -опрости нам,Господе.
Падосмо у кал безакоња- очисти нас,Пречисти.
Прогневисмо Те-смилуј се, Преблаги.
Ево падосмо на колена пред Тобом и  молимо Те са сузама покајања; не спомињи грехе наше и избриши безакоња наша, чуј  и услиши вапај грешне деце Твоје. Узми нас у заштиту, о Свемоћни,заштити Цркву Твоју Православну, јер ево  дрски јеретици, вековни одступници од истине Твоје , подмукло саставише план и грозно ударише на народ Твој и на  светињу Православну. Још једном пролише крв деце Твоје; још једном отворише потоке суза верних Твојих; још једном обукоше Цркву Твоју у црнину туге и жалости и исплетоше јој трнов венац од лажи и насиља и  неправди својих.
Помози нам, Боже спаситељу наш,ради славе имена Твојега . Ако ми нисмо достојни Твоје помоћи, сети се отаца наших који Ти кроз  векове служише и за име Твоје и за Крст Твој часни муке и гоњења и смрт претрпеше, па због њих,Господе,пружи помоћ своју и помилуј нас.
Због праведних отаца наших и  мученика за Веру праву, избави  нас од напасти  која нас је снашла.Посрами злаковерне непријатеље народа Твога, одби јеретике од стада Твога и уразуми и покај помагаче њихове у земљи нашој, земљи освештаној Часним крстом и мученичком крвљу. Не допусти, да гонитељи наши ликују над нама, но духом уста Твојих одагнај их далеко. Иако се раскају, суди им по правди Твојој,Господе и Боже отаца наших.Цркви ТвојојСветој даруј мир, уплаканој деци њеној поврати радост, а браћи нашој пострадалој у одбрани свете народне Цркве отвори двери рајске у царству Твоме бесмртноме.
Да Те сви ми на зрмљи славимо и хвалимо скупа са небеском Црквом Твојом,Тебе, Оца и Сина и Светога Духа, сада и  на век века .АМИН!